پالت فلزی نوعی سازه با کفی تخت می باشد که برای بارگیری، چینش، جابجایی و حمل کالا ها و محصولات مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. این پالت ها دارای حمل بار بسیار بالایی بوده و در مقابل عواملی مانند شستگی بر اثر بار زیاد از مقاومت مطلوبی برخوردار می باشند.
این نوع پالت ها به دلیل داشتن مزایای منحصر به فرد و تنوع محصولی که دارند، امروزه بخش بزرگی از فعالیت های سازمان های حمل و نقل و همچنین فرایند های انبارگردانی را به خود وابسته کرده اند.
پالت های فلزی با ساختاری که دارند از جمله کاربردی ترین سازه های فولادی در صنایع می باشند که به سازماندهی و چینش منظم موجودی های انبار مجموعه های مختلف کمک فراوانی می کنند و همچنین امکان جابجایی اقلام را با استفاده از ماشین آلاتی مانند لیفتراک تسهیل می بخشند. با این همه شناخت کاربرد های صنعتی که این محصول فلزی دارد به منظور انتخاب درست در هنگام خرید پالت فلزی می تواند یک فاکتور مهم برای مشتریان تلقی شده و باعث راحت تر شدن فعالیت آنان شود.
کاربری صنعتی پالت فلزی
با توجه به اینکه پالت های فلزی دوام بسیار خوبی در شرایط مختلف محیطی دارند، استقبال از این محصولات از سوی مجموعه های تولیدی و حمل و نقل بطور پیوسته در حال افزایش می باشد. بطور کلی کاربرد این پالت ها معمولا به صنایعی مربوط می شود که بار های سنگین و سیستم های حمل و نقل بسیار فشرده دارند و وجود استحکام و تحمل فشار بالا در آن ها ضرورت دارد.
همچنین باید گفت که طراحی این پالت ها به گونه ای می باشد که آن ها را تبدیل به گزینه قوی و با دوام بسیار بالا برای صنایعی با نیاز های تخصصی حمل و نقل کرده است. به دلیل استفاده از پروفیل های فولادی با کیفیت در ساختار پالت های فلزی، نسبت به سایر پالت مقاومت بیشتری داشته و در صنایع شیمیایی جزو گزینه های محبوب به شمار می رود. یکی دیگر از عواملی که باعث گسترش تولید پالت فلزی شده، تقاضای جهانی برای جابجایی و حمل کالا های سنگین می باشد که استفاده از پالت های چوبی و غیره در این فعالیت ها به دلیل شکننده بودن ممکن نخواهد بود.
استفاده از پالت فلزی در صنعت ساخت و ساز و حمل و نقل مصالح ساختمانی
استفاده از پالت فلزی در سازه های بزرگ که نیازمند مصالح و لوازم زیادی برای پیشرفت پروژه می باشد، یک امر طبیعی در جهت بهبود شرایط نقل و انتقال و چینش سازمان یافته خواهد بود. به همین دلیل بیشتر انبوه سازان نیز تقاضای تولید این پالت ها در ابعاد بزرگ را از تولید کنندگان پالت فلزی دارند. همچنین این سازه های فلزی بهترین گزینه برای جابجایی مصالح ساختمانی مانند کاشی و سرامیک می باشد.
استفاده از پالت فلزی در صنایع شیمیایی
ساختار پالت های فلزی به گونه ای می باشد که بیشترین مقاومت را بین پالت های مختلف در برابر مواد شیمیایی خواهد داشت. معمولا پالت های چوبی و پلاستیکی مقاومت قابل قبولی در برابر محیط هایی با شرایط خاص (که بیشتر مربوط به صنایع تولیدات شیمیایی می شود) از خود به نمایش نخواهند گذاشت و در طی مدت زمان کوتاهی با از دست دادن بافت ها خود کیفیت اولیه را از دست داده و در نهایت دچار شکست خواهند شد.
ذخیره سازی طولانی مدت در فضای باز
در مواردی که کالاهای مورد نظر نیازمند نگهداری و ذخیره سازی طولانی مدت در فضای باز می باشند، پالت های چوبی و پلاستیکی در برابر باران و نور مستقیم خورشید ممکن است در طی مدت زمان کوتاهی کیفیت خود را از دست دهند، به همین دلیل پالت های فلزی در اینگونه شرایط نیز عملکرد بهتری نشان داده و استهلاک کمتری را در برابر عوامل طبیعی مختلف خواهد داشت.
استفاده از پالت فلزی در صنایع غذایی
حمل و نقل و نگهداری از مواد غذایی مختلف نیز از دیگر کاربرد های پالت فلزی است که شاید مهم ترین دلیل آن استریل و پاک سازی راحت این پالت ها می باشد. بطور کلی مواد غذایی که رابطه مستقیم با سلامت مردم دارند، باید در محیطی کاملا بهداشتی و استریل شده نگهداری شوند و پالت فلزی این امکان را برای مجموعه هایی که در زمینه انبار داری و سردخانه های اقلام خوراکی فعالیت دارند فراهم کرده است.
صنایع صادراتی
یکی از مهم ترین بخش ها در صادرات مواد مختلف به کشور های دیگر عاری بودن آن ها از آفات ممکنه می باشد که پالت فلزی این امکان را به حداقل رسانده و باعث شده تا صادر کردن اقلام با شرایط ایده آل همراه باشد.
صنایع خودرو سازی و پتروشیمی از دیگر بخش های اساسی به شمار می روند که عمده فعالیت های مربوط به انبار گردانی و ذخیره سازی آن ها با استفاده از پالت فلزی صورت می گیرد. با این مورادی که گفته شد در یافتیم که این سازه ها کاربرد بسیار زیادی در صنایع مختلف دارند و مهم ترین دلیل آن مقاومت بالا در شرایط مختلف، امکان استریل و تمیز کاری راحت و وجود تنوع محصول با ابعاد مختلف می باشد.
نحوه نگهداری از پالت فلزی در محیط های صنعتی مختلف
اگر چه پالت های فلزی از لحاظ ساختاری مستحکم می باشند، اما همچنان باید در نگهداری و حفظ آن ها اقداماتی را انجام دهید تا طول عمر این سازه ها را با افزایش روبرو کنید. از جمله نکاتی که باید در نگهداری از پالت های فلزی به آن ها توجه کنید شامل مواردی همچون تمیز نگه داشتن پالت، بررسی محیط استفاده از پالت های فلزی و بارگیری بیش از حد استاندارد اشاره کرد. هر کدام از این عوامل در صورت عدم توجه کافی می تواند این سازه ها را با آسیب جدی همراه کند و کیفیت آن را تحت تاثیر قرار دهد.
بدون دیدگاه