باکس پالت فلزی سازه ای است که در هنگام راه اندازی یک انبار و برای رفع نیاز های ضروری مانند حمل و نقل و ذخیره سازی اقلام به راحت ترین شیوه مورد استفاده قرار می گیرد. این سازه های مسطح صنعتی و باکس پالت ها در ابعاد و سایز بندی های مختلف تولید شده و دارای جنس ها یا مواد اولیه سازنده متفاوتی می باشند که سبب تمایز و تنوع بالا در این محصولات کاربردی در تولیدی ها و انبار های صنعتی و غیر صنعتی شده است.
بطور کلی پالت ها بصورت صاف و افقی با دیواره های متناسب می باشند که باعث چیدمان منظم اقلام مختلف بسته بندی شده و غیر بسته بندی برای اموری مانند جابجایی و نگهداری می شوند. معمول ترین موادی که در طراحی پالت ها بکار گرفته می شود شامل چوب، پلاستیک و فلز می شود که هر یک می توانند مزایای مختص خود را برای کاربری در صنایع و انبار های مختلف داشته باشند.
در بازار خرید و فروش پالت طرح های گوناگونی وجود دارند که این موضوع می تواند موجب سردرگمی خریداران در انتخاب سازه متناسب با فعالیت خود شود. به همین منظور دریافت اطلاعات کافی و درک بهتر از انواع مختلف این محصولات و اینکه در چه نوع فعالیت هایی مورد استفاده قرار می گیرند، به شما کمک می کند تا بهترین گزینه را برای حمل و نقل و ذخیره سازی اقلام تولیدی یا انبار خود انتخاب کنید.
در ادامه این بخش از مقالات شرکت آذین طرح سازه به انواع پالت های مختلف در بازار اشاره خواهیم کرد و نوع کاربرد و سطح مقاومت هر یک را برای شما مورد بررسی قرار می دهیم.
انواع پالت از نظر مواد اولیه سازنده آن
پالت ها همانطور که در ابتدا اشاره کردیم دارای مواد سازنده متنوعی می باشند که هر کدام دارای سطح مقاومت و تحمل بار متفاوتی می باشند. همچنین هر یک از این پالت ها در مکان هایی با شرایط محیطی مختلف می توانند عملکرد بهتری را از خود به نمایش گذاشته و موجب راحتی کار مجموعه در بحث انبار گردانی شوند. پالت فلزی، پالت چوبی و پالت پلاستیکی از انواع پرکاربرد این سازه ها می باشند که در ادامه نوع کاربرد و صنایع استفاده کننده از هر یک از این سازه ها را توضیح خواهیم داد.
پالت فلزی
پالت های فلزی را می توان کاربردی ترین نوع این سازه ها در بحث انبارگردانی و قفسه بندی مجموعه ها نام برد. همانطور که می دانید فولاد یک ماده فوق العاده مستحکم و با تحمل فشار بالا می باشد که از آن برای ساخت ماشین آلات و سازه های متنوع استفاده می شود. به همین منظور برای تولید پالت نیز بکار گیری از فلز و پروفیل های فولادی یک گزینه مناسب بوده و امروزه در بسیاری از صنایع از این سازه های تخت فولادی بهره گرفته می شود.
برای ساخت پالت فلزی می توان از سه نوع فولاد کربنی ساده، گالوانیزه و ضد زنگ استفاده کرد که هر یک مزایا و خواص متمایزی را برای استفاده کنندگان خود خواهند داشت. پالت فلزی در طرح ها و مدل های متنوعی ساخته شده و به بازار عرضه می شوند تا نیاز تولید کنندگان و سازمان های حمل و نقل را بطور کامل برطرف نمایند. یکی از تولیدی های معتبر در زمینه ساخت انواع پالت فلزی مجموعه آذین طرح سازه می باشد که دارای سابقه فعالیت طولانی مدت در این زمینه بوده و قادر به تولید سازه های فلزی با سطح کیفی بسیار بالا و استاندارد می باشد.
پالت چوبی
پالت های چوبی سازه هایی از جنس چوب و هسته درختان مقاوم مانند بلوط و کاج هستند که از اقلامی که با این وسیله ها حمل می شوند محافظت و نگهداری می کنند. نکته ای که در ساخت پالت چوبی وجود دارد این است که الوار بکار گرفته شده در تولید این سازه ها از ترکیب گونه های چوب سخت و نرم بوده و به همین دلیل نمی توان نوع چوب اختصاصی استفاده شده در پالت را مشخص کرد. با این حال همانطور که گفته شد اکثر این نوع از پالت ها از چوب بلوط و کاج ساخته می شوند و در نوع خود از استحکام و تحمل بار بسیار بالایی برخوردار می باشند. همچنین این نوع از پالت ها دارای سایز بندی و ابعاد مختلف می باشند که برای قعالیت های متنوع می توان از آن ها استفاده کرد.
مزایای استفاده از پالت های چوبی شامل مواردی همچون قابلیت تعمیر و استفاده مجدد، فروش الوار پالت های از رده خارج شده و وزن سبک تر نسبت به پالت های فلزی می باشد. در مقابل این نوع پالت ها دارای معایبی نیز می باشند که از مهم ترین آن ها می توان به شکننده بودن در زیر بار های سنگین، آلودگی های قارچی و شیمیایی ( باعث پوسیدگی و از بین رفتن چوب می شوند)، مقاومت پایین در برابر شرایط جوی مرطوب و آب و همچنین هجوم حشرات اشاره کرد.
پالت پلاستیکی
پالت پلاستیکی از دیگر سازه های مسطح و تختی می باشد که برای جابجایی محصولات مختلف در صنایعی مانند مواد غذایی و خوراکی، مواد دارویی، کاغذ سازی ها و سایر اقلام سنگین مورد استفاده قرار می گیرد. پالت های پلاستیکی به طور کلی از دو نوع ماده اولیه پلی اتیلن (HDPE) و پلی پروپیلن (PP) که دارای چگالی بالا هستند ساخته می شوند. همچنین برخی از این نوع پالت ها از پلاستیک های بازیافتی تولید می شوند که ترکیبی از دو مواد اولیه معرفی شده را در ساختا خود دارند.
مزایای استفاده از پالت پلاستیکی : طول عمر بالا، امکان بازیافت پالت های قدیمی و شکسته شده، پاک سازی آسان، حمل و نقل آسان به سبب وزن سبک، ثابلیت انباشت و اشغال فضای کم، دارای انعطاف پذیری بالا و مقاومت در برابر مواد شیمیایی و محیط های مرطوب.
معایب استفاده از پالت های پلاستیکی : هزینه بالاتر برای تولید کننده و مصرف کننده، غیر قابل تعمیر بودن، در صورت استاندارد نبودن امکان لغزش و ریزش محصولات بسیار بالا خواهد بود.
سخن آخر
پالت ها با توجه به گفته های بالا دارای کاربرد های بالایی در فعالیت مجموعه های تولیدی و سازمان های حمل نقل دارند و به همین دلیل تولید آن به منظور دسترسی آسان تر متقاضیان پالت یک امر ضروری به شمار می رود. این سازه ها علاوه بر مواد اولیه متنوعی که در ساختار آن ها بکار گرفته شده، از طراحی ظاهری و مدل های مختلفی نیز برخوردار هستند تا با انواع اقلامی که نیازمند جابجایی و ذخیره سازی دارند، متناسب و هماهنگی لازم را داشته باشند.
برای خرید انواع پالت بهتر است تا به مجموعه هایی مراجعه نمایید که در این زمینه از تجربه کافی برخوردار باشند تا به طبع آن سازه ای با کیفیت بالا و تحمل بار استاندارد تحویل شما دهد. همچنین این موضوع باعث خواهد شد تا قیمت پالت نیز پایین تر و مناسب تر از مراکز فروش دیگر باشد.
بدون دیدگاه